Programul de studii „Informatică aplicată” (învățământ dual) este destinat pregătirii specialiștilor de înaltă calificare cu competențe profesionale în elaborarea și implementarea aplicațiilor și sistemelor informatice, în valorificarea tehnologiilor noi, cât și elaborarea soft-lui pentru aplicarea modelelor economico-matematice destinate eficientizării și gestiunii proceselor economice.
Programul de studii „Informatică aplicată” (învățământ dual) oferă oportunitatea de a îmbina pregătirea teoretică, organizată în ASEM, cu pregătirea practică (40%) desfășurată în companiile din țară. Studenții vor avea posibilitatea să dezvolte abilitățile profesionale în diferite departamente ale companiilor și să decidă în ce domeniu doresc să se specializeze.
Specialitatea Informatică aplicată integrează cunoștințele profesionale din domeniul informaticii (metodologii, tehnologii, instrumentare, sisteme de gestiune a bazelor de date, rețele informatice, aplicații și sisteme informatice) cu cunoașterea avansată a domeniului de aplicare. Specialistul în Informatică aplicată obține cunoștințe temeinice privind modelarea informațională a diverselor obiecte, procese și activități din mediul socio-economic pentru susținerea eficientă asistată de calculator a proceselor și activităților vizate.
Programul va dezvolta la studenți așa competențe-cheie generice ca: Competența de rezolvare a problemelor; Spirit de inițiativă; Gândire critică și strategică; Competența de muncă în echipă; Competența de învățare; Creativitate; Competența de comunicare utilizând și o limbă străină.
Absolvenții programului se pot angaja în întreprinderi, organizații și instituții din diversele sectoare economice și sunt pregătiți pentru a ocupa posturi cu funcții ce țin de:
Absolvenții își pot continua studiile la ciclul II de studii superioare – Masterat.
Specialitatea “Informatică Aplicată” mi-a oferit cunoștințele și abilitățile practice ce au constituit un avantaj la încadrare în diverse proiecte IT. Studiile presupun multă implicare, în același timp, sunt dinamice și motivează tânărul să fie la curent cu tendințele în informatică.