Viața studențească

A fi student nu presupune a sta doar cu ”burta pe carte”, a învăța teorii și doctrine economice, bilanțuri contabile, gestiune bugetară și a soluționa spețe juridice. A trăi viața studențească înseamnă a savura clipa la maxim, cu implicări în diverse activități extraacademice, pe lângă studiile de calitate obținute zi de zi.

Dacă ești interesat să faci cercetări științifice, sau poate îți place să te manifești artistic pe o scenă, să scrii poezii ori să faci voluntariat – cu siguranță vei avea o studenție de nota 10!

Concursul ”Cel mai bun student al ASEM” – ajuns la a XVIII-a ediție, premiază tradițional, cei mai buni 10 studenți ai ASEM (ciclul licență și master), în baza dosarelor depuse, aleși de un juriu competent. În ultimele ediții au fost premiați și alți studenți la fel de buni, de către sponsorii concursului, agenți economici care investesc în tânăra generație.

Simpozionul Științific Internațional al Tinerilor Cercetători – manifestare științifică de tradiție, fiind un bun prilej al studenților studioși, sub coordonarea cadrelor didactice, de a-și prezenta cele mai importante realizări într-o cercetare anumită.

Târgul stagiilor de practică – proiect ce are scopul de a crea un dialog, interacțiune și comunicare dintre student și mediul de afaceri. Astfel, participanții au oportunitatea de a-și găsi un loc de practică, fie un loc de muncă, pe perioada studenției. Este de apreciat implicarea agenților economici și a instituțiilor publice în vederea oferirii tinerilor posibilități noi de dezvoltare și creștere profesională.

Balul Bobocilor – concurs studențesc unde concurează perechile de studenți ai anului I (boboc și bobocică), reprezentanți ai facultăților, la diverse probe: recital, dans, creativitate, ingeniozitate, ținută scenică și discurs. Merită să îți trăiești studenția din plin!

Concursul ”Miss ASEM – viitoarea femeie de afaceri” – competiție unde frumusețea, creativitatea și talentul studentelor de la ASEM sunt apreciate deopotrivă cu talentul oratoric și capacitatea de a realiza un plan de afaceri de succes. Toate participantele se aleg cu diplome de apreciere, premii oferite de sponsorii concursului, dar, mai ales, cu emoții la superlativ.

Concurs de poezii ”Pe aripi lirice” – destinat studenților îndrăgostiți de arta cuvântului, așezându-l cu tâlc și măiestrie pe coala de hârtie. Juriul dă apreciere talentului, dorinței și aptitudinilor de a transpune dragostea de creație și frumos în poezie.

Proiectul ”Fii student ASEM pentru o zi” – activitate destinată liceenilor și tuturor celor care doresc să se simtă studenți ”pentru o zi”. Implicându-te, ai posibilitatea de a ”gusta” din frumusețea studenției, participând la activitățile propuse în campusul universitar, alături de actualii/adevărații studenți și profesori ai ASEM.

“Vocea ta contează” – Dacă ești student ASEM, dacă vrei să afli ceva nou despre viața studențească la ASEM, ori poate vrei să cânți, să dansezi, să te distrezi împreunã cu noi sau dacă vrei să te faci remarcat în fața colegilor și să spui ceea ce gândești, vino la evenimentul care marchează Aniversarea anuală a ASEM!

Spartachiada Interuniversitară – competiție sportivă organizată anual de către Comitetul Sindical al Studenților și Masteranzilor ASEM, în parteneriat cu Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova. Participanții sunt locatarii căminelor studențești care formează echipe de volei, fotbal, șah, dame, tenis, armreasling. Aceștia concurează cu colegiilor, studenți de la alte universități din țară. Echipele care acumulează un scor înalt de câștiguri primesc premii bănești și trofee de onoare.

“Student Night” parties – petreceri, unde studenții din Republica Moldova au ocazia să se cunoască reciproc, să socializeze, să participe la diverse jocuri și concursuri, dar și să se distreze alături de prieteni, de colegi, savurând muzică bună și dansuri nesfărșite!

Concursuri, questuri și jocuri de dezvoltare personală – “UniFIGHT – Unified” – cea mai tare competiție interuniversitară de stand-up! “În mintea celor 100 de ASEM-iști” – concurs, unde vei ghici ce gândesc studenții Academiei de Studii Economice a Moldovei, obținând emoții și premii la superlativ.

Senatul Studențesc al ASEM
DATE DE CONTACT:
e-mail: senatase.md@gmail.com
facebook: Senatul Studențesc al ASEM
instagram: @senatasem
telegram: STUDENTS NEWS
ASEM, bloc A, bir. 102

Comitetul Sindical al Studenților și Masteranzilor ASEM
DATE DE CONTACT:
e-mail: cssmasem104@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/cssmasem
instagram: https://www.instagram.com/cssmasem/
ASEM, bloc A, bir. 104