Programul de studii

Managementul Resurselor Umane

Programul de studii „Managementul Resurselor Umane” are drept obiectiv formarea specialiștilor pentru administrarea eficientă a diferitor activităţi specifice managementului resurselor umane şi anume: elaborarea şi implementarea strategiilor şi politicilor de resurse umane, analiza şi evaluarea posturilor de muncă, recrutarea şi selecţia resurselor umane, salarizarea angajaţilor etc.

Absolvenții programului se pot angaja în diverse instituții publice, cum ar fi: întreprinderi private sau publice din diferite ramuri ale economiei naţionale; instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale; institute de cercetări ştiinţifice; asociaţii şi instituţii publice.

CALIFICAREA OBȚINUTĂ

Licenţiat în ştiinţe economice

LIMBA DE INSTRUIRE

Română, Rusă

PLANUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT, FORMA ȘI DURATA STUDIILOR

Social Info

De ce să alegi Managementul Resurselor Umane?

  • Calitatea studiilor este garantată prin predarea disciplinelor de specialitate de către cadre didactice cu experiență practică, autori de manuale, cercetători rccunoscuți în domeniu.
  • Programul este complementat prin activități extracurriculare orientate spre consolidarea cunoștințelor și abilităților de manager în domeniul resurselor umane. Studenții pot beneficia de programe de mobilitate academică în universități din străinătate.

Posibilități de angajare

  • specialist/manager resurse umane
  • specialist recrutare și selecție personal
  • specialist/consultant/ expert evaluare resurse umane
  • specialist orientare profesională
  • specialist salarizare
  • consultant/expert normarea muncii etc.

Am rămas profund mulțumit de calitatea studiilor universitare din cadrul ASEM. Calitatea înaltă a studiilor este asigurată, în primul rând, de cadrele didactice profesioniste și calificate, dar și de cabinete moderne dotate cu echipament de ultimă generație. Anii petrecuți la universitate mi-au oferit oportunitatea de a participa la programul „Work and Travel”, în primul an universitar, dar și dea beneficia de mobilitatea academică Erasmus+ în următorul an, experiențe care merită trăite de fiecare student. Studiile la ASEM mi-au deschis o mulțime de perspective și au pus bazele formării mele profesionale ca tânăr specialist.

Grigore FRIMU
absolvent, 2017