Programul de studii

Marketing și Logistică

Programul de studii „Marketing și Logistică” are menirea de a pregăti specialiști pentru activități ce țin de marketing la general, cercetări de marketing, precum și conducerea subdiviziuni de marketing, de vânzări sau logistică ale organizațiilor.

La nivel de întreprindere, specialistul din domeniul Marketing și Logistică este cel care trebuie să asigure buna desfășurare a unor activități multiple: cercetarea pieței, a consumatorului și a altor factori ai mediului de marketing; planificarea și realizarea activităților privind politicile de produs, de preț, de plasament și de promovare, implicit a politicii de personal; organizarea departamentului de marketing al întreprinderii, logistica comercială, toate astea prin utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare de ultimă generație. Ținem să menționăm că, absolvenții domeniului de formare Marketing și Logistică vor fi capabili să activeze atât în firmele comerciale, cât și cele non-profit.

Specialiștii sunt instruiți în vederea realizării de activități de marketing în întreprinderi, organizații și instituții ale statului, prin creare și realizare de programe de marketing, axate spre realizarea obiectivelor organizațiilor; planificarea și realizarea operațiunilor logistice.

CALIFICAREA OBȚINUTĂ

Licenţiat în ştiinţe economice

LIMBA DE INSTRUIRE

Română, Rusă

PLANUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT, FORMA ȘI DURATA STUDIILOR

Social Info

De ce să alegi Marketing și Logistică?

 • Dacă vrei să fii un bun cercetător și analist, dacă vrei să creezi noi produse și servicii, îți dorești să elaborezi campanii promoționale, spoturi TV și radio, să participi la expoziții și târguri naționale și internaționale, dacă vrei să inițiezi evenimente sau să avansezi în competențe de vânzări pe online etc. - alege specialitatea Marketing și Logistică dc la ASEM!
 • Aici găsești cele mai multe cadre didactice cu studii ample în domeniu, cu experiență profesională, care te pot ghida iscusit pentru a-ți găsi vocația în lumea largă a Marketingului!
 • Aici, îți oferim multiple opțiuni de angajare din perioada studenției!
 • Poți beneficia de programe de mobilitate internațională

Posibilități de angajare

 • economist
 • specialist marketing și vânzări
 • specialist comunicare / PR
 • consultant în marketing
 • reclamă și design
 • agent de achiziții
 • coordonator proiecte cercetare

Pentru mine, ASEM a fost un filtru foarte bun în tot ce înseamnă să înveți și să cunoști economie, fie ea sub aspect de management, marketing, finanțe sau contabilitate. În studii am avut o atitudine foarte bună, și doar în acest caz, ASEM mi-a devenit primul ghid în economie. Au fost ani petrecuți cu profesori buni, unii din ei mi-au devenit chiar mentori. Am tratat ASEM ca pe un job, la care vii din plăcere și îl faci în cel mai bun mod. În mare parte, studiile calitative au ținut de mine, iar profesorii din ASEM au fost cei care m-au îndrumat. Doar astfel îți poți valorifica cu adevărat studiile obținute.

Ivan FAINA
Digital Marketing Director, MediaCom
absolvent 2010