Programul de studii

Contabilitate

Programul de studii “Contabilitate” are drept obiectiv formarea de specialiști calificați în domeniul contabilității, auditului și analizei economice. Or, programul este conceput din perspectiva  de a oferi studenților și viitorilor specialiști un avantaj competitiv pe piața munii și abilități din viața reală pentru o varietate de roluri contabile pentru a putea construi cariera profesională în sectorul public, privat și/sau guvernamental.

Absolvenții programului de studii “Contabilitate” pot activa, atât cadrul întreprinderilor private, cât și în cadrul autorităților publice, în calitate: de contabil, contabil-șef, director financiar, auditor intern, stagiar în companii de audit, consultant în domeniul financiar-contabil, analist financiar, inspector fiscal, etc.

Cariera unui specialist în contabilitate se construiește, de asemenea, fie ca angajat al unei firme de contabilitate, fie ca contabil Freelancer, fie ca angajat într-o companie de audit cu renume sau, de ce nu, fondator al propriei firme de contabilitate. Se poate specializa fie pe orizontală, adică pentru un anumit tip de întreprinderi (IMM, companii agricole, producătoare, de comerț, de construcții, de prestări servicii), fie pe verticală (specialist în contabilitatea de gestiune, financiară, salarizare, stocuri, taxe și impozite etc.). Contabilitatea în sine a devenit o afacere.

La finalizarea studiilor la ciclul I Licență, absolvenții pot continua studiile la ciclul II Masterat la unul din programele de Master: Contabilitate și audit; Contabilitate și servicii electronice asociate; Finanțele și Contabilitatea firmei.

CALIFICAREA OBȚINUTĂ

Licenţiat în ştiinţe economice

LIMBA DE INSTRUIRE

Română, Rusă

PLANUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT, FORMA ȘI DURATA STUDIILOR

Social Info

De ce să alegi Contabilitate?

 • de a-ți găsi ușor un loc de muncă, dar și cea de a crea o afacere de outsourcing sau de a fi liber profesionist în domeniul contabil
 • de a obține simplu certificarea internațională în cadrul profesiei contabile, oferit de către ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). Grație acreditării specialității dc către ACCA în anul 2014, absolvenții ASEM susțin doar 7 din cele 9 examene necesare pentru a obține diploma ACCA
 • să-ți continui studiile la Masteratși Doctorat în domeniile Contabilitate, Audit, ori alt orice domeniu economic
 • coordonarea planului de învățământ cu Asociația Contabililor și Auditorilor profesioniști din Republica Moldova (ACAP).
 • competența cadrelor didactice - profesorii de la disciplinele de specialitate sunt practicieni, autori de manuale utilizate de către toate instituțiile de învățământ superior din țară, membri ai echipelor de implementare a reformelor contabile și fiscale.

Posibilități de angajare

 • contabil/contabil-șef
 • consultant/ inspector fiscal
 • economist/evaluator/specialist în control și revizie;
 • consultant în domeniul financiar-contabil
 • expert/analist financiar
 • auditor intern
 • director financiar etc.

Precum limba, franceză este limba dragostei, contabilitatea este „limba afacerii” și cei mai buni „lingviști”, în acest sens, sunt profesorii de la Facultatea de Contabilitate, ASEM. învățați aceasta „limbă” și veți putea găsi un loc de muncă oriunde și oricând.

Elizaveta SMEȘNOI
contabil-șef „Olivitta” SRL și „Iravic Lux” SRL
absolventă 2009